Western Sahara Research Watch

Skapad: 2013-03-28, Senast uppdaterad: 2014-03-31

Västaharas status är en internationell och folkrättslig fråga.

Därför samarbetar den svenska solidaritetsrörelsen för Västsaharas självständighet med motsvarande organisationer och experter i andra länder, främst i nätverket Western Sahara Resource Watch, WSRW, som också finns på Facebook.

WSRW har sitt fokus på att stoppa den plundring av Västsaharas rika naturresurser som sker under den marockanska ockupationen, vilket även gäller den västsahariska befolkningens inneboende kompetens, handlingskraft och rättigheter.

Nätverket har medlemmar i alla världsdelar, och samlar och koordinerar många gemensamma och internationella insatser.

I det svenska opinions- och informationsarbetet utnyttjar vi dokumentation som förmedlas på hemsidorna och i diskussionslistorna inom nätverket, där viktig information publiceras och där vi gemensamt kritiskt granskar uppgifter och rådgör om olika aktiviteter som kan genomföras och hur. Det är ovärderliga tjänster som gjort att vi tillsammans kunnat nå resultat som förut framstått som utom räckhåll. Det framgår bl a av verksamhetsberättelsen för 2013

Därför bidrar Västsaharaaktionen och flera av dess medlemmar till WSRWs projektkostnader och grundorganisation. Du kan också själv stödja nätverkets arbete med en gåva, stor eller liten.

BilagaStorlek
WSRW Annual Report 2013 final.pdf1.39 MB
WSRW Annual Report 2012.doc4.93 MB