De överlevde fallet - men hur blir deras liv?

Skapad: 2008-06-09, Senast uppdaterad: 2009-03-15

- Elwali Kadimi och AbdElkabir Elbahi fördes till Ibn Tofil-sjukhuset i Marrakech efter att båda ha blivit utkastade från fjärde våningen vid polisraiden mot universitetet den 14 juni. Deras hälsa är i ett bedrövligt tillstånd, säger en västsaharisk student som besökte dem strax efter det brutala övergreppet.

Elwali överlevde fallet från 4e vån. Elwali överlevde fallet från fjärde våningen.
Elwali Kadimi, västsaharisk student från Assa, kunde då inte tala själv på grund av en halsoperation. Vad som kunde uppfattas var att han bekräftade uppgifterna om att han kastats ut från fjärde våningen i studenthuset där han bodde.

Han är partiellt förlamad och saknar känsel i kroppen, enligt hans läkare. Han överfördes senare till sjukhuset i Casablanca där han fortfarande vårdas.

AbdElKabir Elbahi, marockansk student från Smara, befann sig i samma studentrum som Elwali Kadimi då polisen stormade in. Elbathi fick tre ryggradsfrakturer i fallet. Han var i koma när han fördes till sjukhuset. Nu är han förlamad i ena foten och har talsvårigheter. Han kommer från en fattig familj, och hans vårdkostnader betalas med pengar som samlas av studentkamrater. Men de räcker inte helt, och hans familj är rädd att han därför inte får den vård han behöver.